Heerlijke quinoa salade!
Deze salade is een mooie mix van langzame koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten en daarmee goed voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast bestaat deze salade praktisch alleen maar uit antioxidanten die goed zijn voor onze gezondheid. En niet onbelangrijk, hij is echt goddelijk!
Ingrediënten
- 250g quinoa
- 1 broccoli
- 4 a 5 stengels bleekselderij
- een handjevol zongedroogde tomaten
- 1 rode ui
- een bos verse basilicum en/of oregano
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 200g schapenfeta
- Handje geroosterde pijnboompitten
Ingrediënten voor de dressing
- 1 teen knoflook
- scheut olijfolie
- peper en zout
- sap en rasp van 1 citroen
- scheutje appelazijn
Bereiding
- Kook de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking en laat het vervolgens afkoelen
- Broccoli wassen en koken (kook de broccoli niet helemaal gaar want dan alle goede vitamientjes verloren!)
- Bak de ui, bleekselderij en de paprika’s even aan en laat ook afkoelen.
- Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en maak hem op smaak.
- Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar.
- Voeg de geroosterde pijnboompitten, de dressing en de schapenfeta toe en smullen maar!
Voedingswaarde
(per 100 g)
- Energie (1007 kcal)
- Eiwitten (38,9 g)
- Koolhydraten (54 g)
- Vetten (66,4 g)
- Waarvan verzadigd vet (17,2 g)
- Voedingsvezels (16,6 g)
- Zout (6,4 g)
Variaties
- Zijn sommige bovengenoemde groenten niet jouw ding? Je kunt in deze salade eindeloos variëren met groenten die jij lekker vindt. Let wel op dat je veel verschillende kleuren groenten blijft eten want elke kleur heeft zij eigen beschermende werking in het lichaam en het is daarom belangrijk om hierin te blijven variëren.
- In plaats van olijfolie kun je ook gebruik maken van koolzaadolie
- Voeg eventueel een beetje mosterd of honing toe aan de dressing (let op: hierdoor komen er wel meer koolhydraten in dit recept)