Een heerlijk omelet als ontbijt of lunch!

Dit recept is ideaal voor mensen met overgewicht en/of hyperinsulinemie. Door het hoge gehalte aan eiwitten zorgt dit omelet ervoor dat je lang verzadigd blijft en houdt het je bloedsuikerspiegel stabiel.
Dit omelet kun je garneren met lekkere groenten en bijvoorbeeld een plakje gerookte zalm!
Jum!

Ingrediënten

  • 4 a 5 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen gember
  • snufje gejodeerd zout*
  • snufje peper
  • kokosolie om in te bakken

*Jodium zit in bakkerszout en als je minder brood eet door het koolhydraat arme dieet moet je opletten dat je wel genoeg jodium binnen krijgt, vandaar dat je gejodeerd zout kunt kopen en dit kunt toevoegen aan je recepten.

 

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed door elkaar tot een romig beslagje.
  • Bak een paar heerlijke omeletten en laat ze even afkoelen
  • Beleg de omelet met: zalm, avocado, tomaat, ricotta, hüttenkäse, tomaat, paprika en gemengde sla zoals rucola.

Voedingswaarde

(per 100 g)

  • Energie (275 kcal)
  • Eiwitten (27,1 g)
  • Koolhydraten (3,8 g)
  • Vetten (16,5 g)
    • Waarvan verzadigd vet (5,2 g)
  • Voedingsvezels (1,2 g)
  • Zout (2,1 g)

Variaties                                      

  1. Als u knoflook niet lekker vindt kunt u deze ook weglaten.
  2. U kunt ook kiezen voor olijfolie als u geen kokosolie heeft.