Amandel brood

Dit brood zorgt voor een lekkere combinatie van gezonde vetten en eiwitten (amandelen, olijfolie en zonnebloempitten). Het brood is ideaal voor mensen met overgewicht en/of bloedsuikerspiegel problemen. Met dit koolhydraat arme recept kun je toch lekker brood eten. Dit brood bevat geen tarwe of andere stoffen die de bloedsuikerspiegel verhogen. Ideaal als ontbijt of lunch!

Ingrediënten

  • 400g amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 ½ theelepel zuiver zout (pas toevoegen vlak voor het de oven in gaat)
  • 1 theelepel zout
  • scheut olijfolie
  • 150ml magere yoghurt of karnemelk
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • twee theelepels bindmiddel van agar agar*

*Agar agar is een bindmiddel wat weinig koolhydraten bevat en dus gunstig is voor mensen met overgewicht en diabeten.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Bakvorm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en meng ze goed door elkaar.
  • Vet een bakvorm goed in en leg bakpapier op de bodem.
  • Bak het brood gaar in ca. 50 minuten.
  • Verwijder hierna direct het bakpapier en laat het brood op het ovenrooster afkoelen.
  • Het brood kan in de koelkast bewaard worden.

Voedingswaarde

(per 100 g)

  • Energie (334 kcal)
  • Eiwitten (15 g)
  • Koolhydraten (5,8 g)
  • Vetten (28,7 g)
    • Waarvan verzadigd vet (3,0 g)
  • Voedingsvezels (4,8 g)

 

Variaties

  1. In plaats van magere yoghurt kunt u ook kiezen voor karnemelk.
  2. In plaats van amandelmeel kunt u ook kiezen voor hazelnotenmeel.